1 maja 2024 roku Joanna Gawlicka z praktyki Bankowości i Finansów, oraz Jakub Dąbrowski, z praktyki Energetyki i Infrastruktury, awansują na stanowisko counsel w warszawskim biurze Linklaters.

Joanna posiada ponad 20-letnie doświadczenie w zakresie prawa bankowego i finansowego. Doradza instytucjom finansowym oraz inwestorom przy finansowaniach. Ponadto specjalizuje się w kwestiach regulacyjnych, na gruncie prawa polskiego i europejskiego, związanych z działalnością instytucji finansowych, w tym w postępowaniach przed Komisją Nadzoru Finansowego.

Jakub od ponad 16 lat doradza polskim i międzynarodowym inwestorom, przedsiębiorcom oraz instytucjom finansowym w związku z inwestycjami infrastrukturalnymi oraz energetycznymi w Polsce oraz Europie Środkowo-Wschodniej. Specjalizuje się w doradztwie dotyczącym procesu inwestycyjnego, w tym w kwestiach regulacyjnych, środowiskowych i planistycznych, w szczególności w sektorze odnawialnych źródeł energii.

Joanna i Jakub są doskonałymi prawnikami z wieloletnim doświadczeniem. Klienci doceniają ich wiedzę, profesjonalizm i zaangażowanie. Awanse na stanowisko counsel stanowią wyraz uznania dla ich dokonań oraz nieocenionego wkładu w sukces naszej firmy. – powiedział Artur Kulawski, partner zarządzający oraz kierujący praktyką prawa nieruchomości w warszawskim biurze kancelarii Linklaters.

Author