M Core, jeden z największych prywatnych funduszy inwestycyjnych działających na rynku nieruchomości komercyjnych, powołał Magdalenę Kowalewską na stanowisko Chief Operating Officer LCP Properties Poland.

Posiadając ponad dwudziestoletnie doświadczenie na rynku nieruchomości komercyjnych, Magdalena dołączyła do zespołu LCP Properties Poland, aby zarządzać portfelem inwestycyjnym parków handlowych i nowoczesnych powierzchni magazynowych typu SBU oraz nadzorować działania deweloperskie realizowane przez grupę. Jej zadaniem będzie również zarządzanie i rozwój marek M PARK, M EMKA i M Multipark na rynku polskim.

Jednocześnie Krystian Modrzejewski objął stanowisko Dyrektora ds. Ekspansji w Grupie LCP i będzie odpowiedzialny za realizację strategii firmy poprzez pozyskiwanie gruntów i projektów mających na celu dynamiczny wzrost wartości posiadanego przez LCP portfela nieruchomości w Polsce.

W ostatnich latach wzrost inwestycji realizowany przez LCP w Polsce charakteryzowało wyjątkowe tempo, co pozwoliło zbudować portfolio o wielkości 400 000 mkw powierzchni i składające się z 90 nieruchomości handlowych i magazynowych. Szacowana wartość portfela wyniosła na początku 2023 roku 500 mln euro.

Obie nominacje pozwolą jeszcze bardziej zintensyfikować wzrost firmy i mają kluczowe znaczenie dla realizacji strategicznego celu grupy, jakim jest zwiększenie wartości portfela w Polsce w nadchodzących latach i przekroczenie 1 mld euro jego wartości.

Magdalena Kowalewska komentuje: “Jestem zaszczycona, że dołączam do LCP Properties Poland, która jest częścią grupy M Core, w tym ekscytującym dla firmy czasie. M Core jest jednym z najszybciej rozwijających się funduszy inwestycyjnych na rynku nieruchomości komercyjnych, obecnym w czołówce firm z branży. Z niecierpliwością czekam na możliwość budowania wartości LCP poprzez optymalizację operacyjną biznesu oraz kolejne transakcje.”

James Fife, CEO LCP Properties Poland dodaje: “To ekscytujące, jak grupa LCP rozszerzyła swoją działalność na obszarze Polski. Ostatnie przejęcia pozwalają nam na umocnienie obecności naszych marek M PARK, M EMKA i M Multipark w całym regionie, a kolejne inwestycje, które zostaną ukończone i oddane do użytku dla naszych klientów jeszcze w tym roku, ugruntują ich rozpoznawalność na krajowym rynku. Wraz ze wzmocnieniem zespołu LCP Properties Poland mogę z dumą ogłosić, że jesteśmy na dobrej drodze do osiągnięcia tak ambitnego celu, jakim jest 1 mld euro wartości portfela naszych aktywów.”

Aby dowiedzieć się więcej o działaniach grupy M Core oraz zakresie kompleksowych usług zarządzania portfelem nieruchomości, realizowanych w ramach połączonych firm prosimy o odwiedziny naszej strony www.mcoreproperty.com

Author

• LCP Properties

LCP Properties jest aktywnym graczem w sektorze parków handlowych w Polsce. Firma rozbudowuje portfel, pozyskując nowe obiekty oraz realizując inwestycje w formule deweloperskiej. Na początku 2022 roku całkowita, łączna powierzchnia posiadanych przez LCP w swoim portfelu nieruchomości, przekroczyła 360 tys. mkw. a ich wartość sięgnęła 460 mln euro. LCP inwestuje długoterminowo, koncentrując się na stabilnym wzroście wartości nieruchomości poprzez aktywne zarządzanie i maksymalizacją zysków.