Jurek Sobieniak otworzył swoją nową restaurację na parterze budynku biurowego Grzybowska Park

Najnowszy koncept gastronomiczny znanego warszawskiego restauratora Jurka Sobieniaka zlokalizowany jest w budynku biurowym Grzybowska Park. Jak poinformowała firma doradcza Savills, która reprezentuje właściciela budynku w wynajmie powierzchni, umowy najmu w Grzybowska Park przedłużyło również Green Caffe Nero i salon krawiecki Cafardini, a w miejsce restauracji Casa Pablo pojawił się Tapas Gastrobar.

Jurek Sobieniak to szef kuchni i jeden z prowadzących popularnego programu telewizyjnego „m jak mięso”. Jest właścicielem restauracji Sypka Mąka oraz Sypka Mąka i Masło. Wydał książkę kulinarną o kuchni ulicznej „Street food – głód ulicy”. Jego nowa restauracja przy ul. Grzybowskiej 5A nosi nazwę Deska i Kreska. Kulisy tworzenia restauracji w budynku Grzybowska Park przedstawione zostały w programie „Wielkie otwarcie” emitowanym na antenie Kuchnia+.

„Ulica Grzybowska to centrum Warszawy, czyli miejsce, gdzie ludzie nie tylko mieszkają czy pracują, ale też przyjeżdżają specjalnie po to, żeby dobrze zjeść. Mój nowy lokal z autorskim menu serwuje kuchnię śródziemnomorską, ale w wydaniu polskim. Deska i Kreska to zatem śródziemnomorska siostra popularnych restauracji, które prowadzę na Ursynowie i Żoliborzu. Zapraszam serdecznie do odwiedzenia nas i skosztowania naszych kulinarnych propozycji” – mówi Jurek Sobieniak, właściciel restauracji Deska i Kreska.

Popularnym miejscem spotkań towarzyskich w budynku Grzybowska Park jest kawiarnia Green Caffe Nero, która oferuje swoim gościom najwyższej jakości kawę parzoną przez doświadczonych baristów oraz świeże jedzenie przygotowywane codziennie z regionalnych produktów. Nowych walorów kulinarnych dostarczy restauracja Tapas Gastrobar, w której można spożyć posiłek również na świeżym powietrzu, w zewnętrznym namiocie zlokalizowanym w należącym do kompleksu biurowego ogrodzie. Również Deska i Kreska dysponuje ogródkiem ze stolikami od strony ulicy Grzybowskiej. W Grzybowska Park na dłużej pozostać zdecydował się również salon mody męskiej Cafardini oferujący garnitury szyte na miarę.

„Trwa proces rekomercjalizacji budynku biurowego Grzybowska Park. Równolegle z rozmowami z firmami zainteresowanymi wynajęciem biura, podpisaliśmy nowe umowy z najemcami lokali na parterze. Wspólnie z właścicielem zadbaliśmy o wzmocnienie oferty handlowo-gastronomicznej, która sprawia, ze budynek ten żyje i służy jako popularne miejsce spotkań” – mówi Monika Wakulska, dyrektor w dziale powierzchni biurowych, reprezentacja właściciela, Savills.

Budynek Grzybowska Park zlokalizowany jest przy ul. Grzybowskiej 5A w Warszawie, 500 metrów od stacji Świętokrzyska. Pod koniec 2020 r. w obiekcie zakończyły się prace modernizacyjne, w ramach których całkowicie odmieniona zostało lobby recepcyjne, tereny wokół budynku oraz powierzchnie wspólne dla najemców. Na każdym piętrze dostępne są od teraz również prysznice, co stanowi ukłon w stronę najemców korzystających z ekologicznych środków transportu. Za wynajem powierzchni biurowej i handlowej w nieruchomości odpowiada firma doradcza Savills, a w rozmowach z wynajmującym właściciela restauracji Deska i Kreska reprezentował Michał Konstanty, założyciel agencji Hunters Real Estate.