7 twarzy burgera

"Nie ma bardziej szczerej miłości, niż miłość do jedzenia".

Od 4 kwietnia do 29 maja 2016 roku na pięciu różnych scenach barów i restauracji sieci Starwood obowiązuje wykreowana przez szefów kuchni promocja „Jack & Burger” polegająca na pairingu burgerów z whiskey, w ramach której przywołujący zazwyczaj jednoznaczne skojarzenia burger przedstawiany będzie w aż 7 nowych aktach. Entuzjastów kulinarnych eksperymentów zapraszamy na kulinarne sceny w: SomePlace Else w hotelu Sheraton w Warszawie, SomePlace Else w hotelu Sheraton w Krakowie, SomePlace Else w hotelu Sheraton w Poznaniu, JP’s Bar w hotelu Westin w Warszawie, Barze Kolumnowym w hotelu Bristol w Warszawie.

5 GŁÓWNYCH BOHATERÓW:

Szef Artur Grajber
Szef Jacek Filipczyk
Szef Krystian Szopka
Szef Janusz Korzyński
Szef Carlos Teixeira

7 AKTÓW:

AKT 1: DARK KNIGHT (45 ZŁ)
z tuńczykiem marynowanym w whiskey, podawanym w czarnej bułce z inkaustem kałamarnicy

AKT 2: MANDARIN (39 ZŁ)
z plastrami chrupiącej kaczki i orientalnym sosem śliwkowym

AKT 3: TOFUNGHI (34 ZŁ)
z serem tofu w orientalnej panierce z mielonego rużu, czarnuszki, trawy cytrynowej i sambali

AKT 4: GO VEGAN! (30 ZŁ)
czyli burger z kaszy jaglanej z ziarnami konopi
i musem z kasztanami

AKT 5: ROMANO (34 ZŁ)
z wołowiną Angus i serem Grana Padano

AKT 6: HIGHLANDER (39 ZŁ)
z polską wołowiną sezonowaną, wędzonym boczkiem i wędzonym oscypkiem

AKT 7: MOUNT EVEREST (69 ZŁ)
czyli Highlander combo (500g wołowiny)

Keywords Jack & Burger, Starwood